Kurkvloeren

Kurk is één van de meest duurzame grondstoffen ter wereld, omdat voor de winning alleen de bast van de kurkeik wordt afgepeld, die vervolgens weer aangroeit. Dankzij hun natuurlijke eigenschappen zorgen kurkvloeren voor een aangename, vervuilingsvrije woonsfeer, zijn ze duurzaam en vriendelijk voor de gewrichten. Dankzij hun zachte en voetwarme oppervlak zijn ze ook geschikt voor vloerverwarming en hebben ze een geluiddempend en slijtvast oppervlak. Allergievriendelijk en gemakkelijk schoon te maken, passen ze met hun verschillende patronen en dessins in de meest uiteenlopende ruimten.

Sustainable

De schors van de kurkeik wordt om de negen jaar geoogst, en daarbij wordt geen enkele boom geveld. De kurkeik verwijdert ook 5 x meer CO2 uit de atmosfeer dan elke andere boom. Door zijn eigenschappen is kurk 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar, hernieuwbaar en recycleerbaar.

Van nature elastisch

Een kurkvloer is zacht en elastisch. Daarom biedt het meer loopcomfort en vermindert het de stress op het lichaam. Het is bestand tegen druk en behoudt zijn oorspronkelijke vorm. Dankzij miljoenen minuscule cellen wordt het geluid aanzienlijk verminderd wanneer erop wordt gelopen.

Aangenaam en veilig

Het voetwarme en tegelijkertijd slipvaste oppervlak in combinatie met de waterbestendige steunplank van natuurlijk houtmateriaal trotseert niet alleen de uitdagingen van het dagelijks leven, maar is ook uitstekend geschikt voor badkamers.

Bezoek ons in een van onze vestigingen en ervaar het complete JOKA assortiment live op locatie!